Velký moravský košík
Rozdělte se o štědrou porci autentických moravských chutí
domácích dobrot a skvělých vín.
Spojte to nejlepší z moravské tradice a dopřejte si košík, do nějž vám zabalíme dobroty z vinařova stolu i selského dvora.
Ryzlink rýnský 2017
Pozdní sběr ze Sonberku, řada Stříbrný Sonberk, 0,75l
Frankovka barrique 2016
Pozdní sběr, z vinařství Hrabal ve Velkých Bílovicích, 0,75l
Ryzlink vlašský 2016 Goldhamer
Pozdní sběr z Vinařství Mikrosvín Mikulov, 0,75l
Cabernet Moravia 2017
Moravské zemské víno od Josefa Mráze ze Staré Břeclavi, 0,75l
Z řeznictví pana Hakalíka
1 x Plísňová klobása, 1 x klasická klobása Loganica, 1 x Plísňová se sušenou zeleninou
Paštika z divočáka na červeném víně
z Bezchlebovy rodinné konzervárny Via Delicia, 130g
Kachní paštika s jablky
z Bezchlebovy rodinné konzervárny Via Delicia, 130g
Znojemské okurky
od firmy Bouda 1883, 110g
2 makové a 2 solené preclíky
z Pekařství Křižák
Co jsme do košíku zabalili?
Ryzlink Rýnský
Ryzlink Rýnský ze Sonberku, příjemné, hladké a harmonické víno s pikantní kyselinou. Je vlajkovou lodí tohoto úspěšného vinařství a typickou odrůdou pro jižní Moravu.
Frankovka barique
Frankovku barique od vinařství Hrabal z Velkých Bílovic. Jejich vína dokazují, že i na Moravě mohou vznikat skvělá červená vína. To, že je exportují i do USA, jim dává zapravdu.
Ryzlink vlašský
Ryzlink vlašský z trati Goldhamer je zárukou toho, že se setkáváte s typickým zástupcem své odrůdy. Je u něj zdůrazněn charakter terroir pálavských vrchů, kde typ půdy a podloží s vysokým obsahem vápna dává vínům výjimečné vlastnosti a strukturu.
Cabernet Moravia
Ochutnejte zástupce jedné z nejmladších moravských odrůd. S paštikami z divočiny se skvěle snoubí v kořenité chuti a vytváří spolu pikantní spojení.
Klobásy
Řeznický mistr se může pochlubit řadou ocenění, včetně Klobáskového krále, a několika unikátními vlastními recepturami na uzeniny. Vybrali jsme klobásy, které vyráběl speciálně k vínu. Složení volí tradičně moravské, z 80 procent vepřové a 20 procent hovězího. Košík obsahuje tři klobásy – s ušlechtilou plísní, obalenou v sušené zelenině a pikantní.
Paštika z divočáka a kachny
Na počátku založení značky Via Delicia byl nález staré knihy z roku 1925 o zavařování. Paštiky vyrábějí pouze z masa české produkce, zeleniny a koření. Bez lepku a chemie.
Znojemské okurky
Tradice znojemských okurek ve své nejčistší podobě. Neuvěřitelně malé okurky, dokonalý sladkokyselý nálev a žádná chemická konzervace.
Preclíky
Pekařství, které peče z vlastního kvásku a zakládá si na poctivém řemesle. Čtyři ručně dělané makové a solené preclíky jsou krásně propečené sálavým teplem, které připomíná staré pece.
Sommelierem vybraná vína, chuťově snoubená s delikatesami
Doprava zdarma
s doručením do druhého dne
Dárkové balení, které můžete doplnit o osobní přání
Košík je připravený k okamžité spotřebě – stačí vám jen vývrtka